Skonsam biltvätt på ett miljövänligt sätt
Ett SONAX Center använder skonsamma medel för såväl din bil som för miljön!
 
Alla SONAX stationer har av myndigheterna godkända reningsverk för att bearbeta de kemikalier som kommer ner i brunnarna.

Vi situationsanpassar tvätten utifrån bilens skick och använder så lite kallavfettning som möjligt.

Detta av såväl miljöskäl samt att bilens plastdetaljer ej skall känna av påfrestningar, vilket är ett vanligt problem inom bilvård där plastdetaljer kan bli missfärgade om man använder för mycket kallavfettning över en längre tid.

Vi använder primärt alkaliska medel som vi späder med vatten vilket skonar bilens lack och plastdetaljer på ett optimalt sätt.

I samband med att vi gör rent dina fälgar använder vi oss av SONAX syrafria och frätfria fälg medel. På så sätt får vi bort risken att skada känsliga fälgar samt bromspartier.

Vi använder oss enbart utav vaxfritt schampo för att ej förstöra ett eventuellt underliggande vax eller lackskydd. Schampot är pH-neutralt vilket gör det skonsamt mot bilens känsliga detaljer.

För interiör rengöring hjälper vi gärna till med allt från dammsugning till klädselimpregnering. För er som reser långa sträckor eller är många i bilen är impregnering att rekommendera för att sätena skall vara enkla att underhålla.